West Village, New York, Interior Renovation

A prewar apartment was renovated for space to work, play and relax, including a screening room which required both noise and light insulation: a challenge for such a light-filled apartment. The design opens up the spaces to each other while maintaining discreet identities of space through gestalt relationships and subtle treatment of surface modulation. The resultant design allows for moments of intimacy within a larger, flowing spatial narrative.

The large open space can be divided with sliding wall panels, lined on one side in felt to provide sound buffering. Walnut is used to compliment the mid-century modernist furniture collected by the Owners and connect the various spaces thematically.

1900 s.f. renovation
Original building: c. 1926
Last renovation: c. 1982

Collaboration with Ondine Karady.
Photographs by Bjorg Magnea.
Drawing
chelsea chelsea chelsea chelsea chelsea chelsea chelsea chelsea